|
 |
|
31st July 2011, 20:37
|
|
|
Conqueror Cimmerian
Circle of Nine
Rothat PvE
|
Quote:
Originally Posted by Misiuggah
Właśnie mi brakuje takiego PvP jak w WAR - tam się opłacało tłuc ludzi, walka była zażarta i ciekawa - przejmowanie map, twierdze, fortece, questy publiczne PvP.
Dało się naturalnie exploitować, ale nie tak jak na Bori (największe źródło xp, zero ryzyka). Paski leciały cały czas, małymi kroczkami się umacniało postać. A tu do 5 levelu nic, a potem masakra z dobiciem do 10 bez lamerskiego Bori.
|
jak długo graliście?
ja dokonałem przesiadki bezpośrednio z Warhammera do Aoca, porzucając mojego ironbreakerea na bodaj 66 poziomie renomy, a potem miałem drugi doskok do gry około rok później i pvp na low lvl wyglądało tak, że któraś strona robiła dominujący zerg, który chodził sobie w kółeczko po wszystkich 3 krainach, przejmując po kolei zamki, farmiac punkciki questciki, i oczywiscie expik pvp który leci choć w skali tak zwanej ogólnej, druga strona nie istniało, bo lepiej było iśc na public questa bić expa, niz zadzierać z dominującym zergiem, a na lvl 40 było losowanie, która strona jest bardziej dominująca na serwerze, it a strona biła championa strony przeciwnej codziennie, farmiac przy okazji chłopaków z tej wdupnej stronie, i tak to merga lub darmowych transferów.
Nie wiem może coś się drastycznie przez ostatnie dwa lata zmieniło, ale obawiam się że nie. Obawiam się że warhammera tak samo jak podczas pierwszego exodusu upadł, bo tak naprawde ta gra nie oferowała nic poza grindem gierek, co było na skali większej nawet, niż wprowadzenie tokenów na Gierce w conanie.
ja wiem że trawa jest zieleńsza bla bla bla, ale przemyślcie co mówicie.
A i omało bym nie zapomniał warhammere miał jeszcze większa wade niż conan. ma/miał mniejsza populację niż on, co przy założeniu że w warhammerze fun zaczyna się od 12 na 12 a powinnen oscylowac w okolicy bodaj 50 na 50, oznaczała duuuuuzą lipę. w Conanie wystarcyzło 6 na 6
|
|
|
|
|
|
1st August 2011, 05:58
|
|
|
Bear Shaman Cimmerian
C9
Crom PvE
|
Ja też się przesiadłem do AoC prosto z WAR - właśnie z powodów o których piszesz (i nerfa mojego ukochanego BO). Ale był taki okres na początku, że takich wałków nie było, siły były wyrównane i walka zajebista. Dobiłem chyba do 46RR - wtedy właśnie zaczęła się farma, exploitowanie pustych map, jeżdżenie po Orderze i żałosne oblężenia Altdorfu.
Dla mnie ważne było to, że można było zabijać ludzi na różne sposoby, ale każdy był w jakiś tam sposób zyskowny, a pierwszy zestaw zbroi można już było kupić w krótko po tutorialu. Nie było podziału na sprzęt PvE i PvP, w dodatku zbroje PvP były ciut lepsze (więcej dps/krit) i nawet miały wygląd fajniejszy (u Destrukcji, Porządek miał nudny biało-niebieski chłam).
Tutaj mogę jedynie spędzić wieczór na wbijaniu minigierek i może ruszę pasek levelu o 1-2%. Ale jakoś mimo wszystko - tutaj jest lepiej 
|
|
Last edited by Misiuggah; 1st August 2011 at 06:01..
|
|
|
|
1st August 2011, 11:09
|
|
|
Bear Shaman Cimmerian
Vendetta
Fury PvP
|
Co do "prawdziwego PvP" to wyjaśnijcie mi fakt że w sklepiku za
Funcom Points można kupić zbroje na 5 pvp nie wymagającą levelu pvp. Mam nadzieje że się mylę...
|
|
|
|
|
|
1st August 2011, 11:44
|
|
|
Bear Shaman Cimmerian
WarCry
Two Eagles PvP
|
Quote:
Originally Posted by Morholt
Co do "prawdziwego PvP" to wyjaśnijcie mi fakt że w sklepiku za
Funcom Points można kupić zbroje na 5 pvp nie wymagającą levelu pvp. Mam nadzieje że się mylę...
|
Najlepsze, że ludzie to kupują, cóż, na nowym serwie trochę to ssie, na starych fajna sprawa dla nowych ludzi którzy chcą szybciej czerpać radość z PvP.
|
|
|
|
|
|
1st August 2011, 12:31
|
|
|
Barbarian Cimmerian
HH/Szare Szeregi/The Law
Fury PvP
|
te zbroje to nie jest taki znowu wielki problem, a dla graczy pracujacych z mala iloscia czasu jest to szansa na wyrownanie szans wobec graczy mlodszych ktorzy na gre moga sobie przeznaczyc kilka godzin dziennie. Jakby nie patrzec to tylko pvp t1 a nie wyzej wiec mozna to zaakceptowac. Poza tym jest jeszcze aa ktore gracz na pvp 4-5 zrobione na 80tym ma nieporownywalnie bardziej wyfarmione od 80tki ubranej w sklepie. No i jest jeszcze skill , ktorego ciuszki nie zastapia.
Ten pomysl na "content pvp" to jakis zart chyba.
Funcom nie rozumie najprostszych rzeczy:
content pve - mozesz go robic, ukonczyc grajac pve
content pvp - mozna go robic , ukonczyc grajac pvp
mamy zapowiedziany przez firme funcom kolejny content pvp ktory nie wymaga wogole grania pvp zeby go ukonczyc. To jakby mowic ze rajdy to content pvp na pvp serwie bo musisz dojsc jakos do miejsca rajdowania a ludzie moga cie zgnakowac.
co jeszcze martwi - jest to cos z czego czerpac beda gracze grajacy duzo. Im wiecej tym lepiej bo tym wieksza szansa na to ze boss sie pojawi. Mam wrazenie ze funcom coraz bardziej odchodzi od pomyslu tworzenia gry dla doroslych a coraz bardziej opiera gre o grind , albo poprostu stwarza coraz wieksza przepasc miedzy mozliwosciami rozwoju dla graczy ktorzy graja duzo a ktorzy graja malo, jednocześnie uniezależniając progress postaci od skilla gracza(patrz tournament mode na minigierkach - bez nagród). AA i te bossy to porazka imo. Bossy to moze byc fajny pomysl, czemu nie - ale nazwijmy to contentem pve i funcom niech zrobi po nich w koncu zrobi content typowo pvp - opierajacy sie pvp.
Miejmy nadzieje ze itemy lecace z tego bossa beda wymagaly levela pvp chociaz i zabicie pve bossa bedzie dawalo expa pve a nie pvp.
I niechby choc AA z offline lecialo 3x szybciej
|
|
Last edited by borystakieimie; 1st August 2011 at 14:35..
|
|
|
|
2nd August 2011, 09:24
|
|
|
Barbarian Cimmerian
HH/Szare Szeregi/The Law
Fury PvP
|
http://forums-eu.ageofconan.com/showthread.php?t=170320
fajny pomysl na prosty content pvp. Bez mobow , skalek , sojuszów ani rzemieślnictwa. Za to rzeźnia konkretna
edit: poprawilem bo zlego linka dalem.
|
|
Last edited by borystakieimie; 2nd August 2011 at 11:57..
|
|
|
|
3rd August 2011, 00:03
|
|
|
Conqueror Cimmerian
Circle of Nine
Rothat PvE
|
Quote:
Originally Posted by bandytaz
Najlepsze, że ludzie to kupują, cóż, na nowym serwie trochę to ssie, na starych fajna sprawa dla nowych ludzi którzy chcą szybciej czerpać radość z PvP.
|
whatever.
4 lvl pvp na gierkach mozna z palcem w dupie wbić w tydzień. że ktoś wyda kasę na tę samą zbroje (nie jest ona nawet ODROBINKĘ lepsza jest dokładnie taka sama minus wymagania) na ragu przez pierwszy miesiąc, może to troche kłuć rozumiem, ale dla mnie to jest to co napisał boguś. nie musze siedzieć pół dnia na bori/ przez tydzień oddawać niepotrzebnie fragi farmerom, tylko dlatego, że główne z tego setu są w zasadzie niezbędne do jakiegokolwiek pvp.
Quote:
Originally Posted by Misiuggah
Ja też się przesiadłem do AoC prosto z WAR - właśnie z powodów o których piszesz (i nerfa mojego ukochanego BO). Ale był taki okres na początku, że takich wałków nie było, siły były wyrównane i walka zajebista. Dobiłem chyba do 46RR - wtedy właśnie zaczęła się farma, exploitowanie pustych map, jeżdżenie po Orderze i żałosne oblężenia Altdorfu.
(...)
Tutaj mogę jedynie spędzić wieczór na wbijaniu minigierek i może ruszę pasek levelu o 1-2%. Ale jakoś mimo wszystko - tutaj jest lepiej 
|
dziennikarski obowiązek wymaga, bym powiedział że u mnie przy maksymalnym naciąganiu ten okres trwał MAK półtora miesiąca, potem nie było już nic
|
|
|
|
|
|
3rd August 2011, 05:20
|
|
|
Herald of Xotli Stygian
Black Steel/Hadiuga
Two Eagles PvP
|
Zbroje za punkty też się opłaca kupować jeśli ktoś nie ma co robić z kasą bądź zostało mu troche kasy z innej transakcji za ową walutę, a jeśli inwestuje tylko w maina i nie traci czasu na alty to może go w te zbroje ubrać, nawet 80 zrobioną na offlinach.
|
|
|
|
|
|
3rd August 2011, 05:32
|
|
|
Herald of Xotli Stygian
Black Steel/Hadiuga
Two Eagles PvP
|
Quote:
Originally Posted by Cristofors
Bandytaz ... my czekamy na star wars !!! ( a przynajmniej ja i kilku znajomych  , swoją drogą warto by było zebrać ekipe i stworzyć już jakąś gildie na forum sw: tor.
|
A, no jeszcze dodam, że na guild wars 2 które jest większym pewniakiem lecz nie znamy daty premiery a wogóle wiadomo mniej niż o sw: tor.
|
|
|
|
|
|
3rd August 2011, 12:16
|
|
|
Bear Shaman Cimmerian
WarCry
Two Eagles PvP
|
Quote:
Originally Posted by lyesmyth
whatever.
4 lvl pvp na gierkach mozna z palcem w dupie wbić w tydzień. że ktoś wyda kasę na tę samą zbroje (nie jest ona nawet ODROBINKĘ lepsza jest dokładnie taka sama minus wymagania) na ragu przez pierwszy miesiąc, może to troche kłuć rozumiem, ale dla mnie to jest to co napisał boguś. nie musze siedzieć pół dnia na bori/ przez tydzień oddawać niepotrzebnie fragi farmerom, tylko dlatego, że główne z tego setu są w zasadzie niezbędne do jakiegokolwiek pvp.
|
Nie przeczę.
@Cristofors
Wiesz, kiedyś też tak miałem, że czekałem na każde nowe MMO, zasuwałem po kolei w closed/open beta testy wszystkiego co mi się tylko nawinęło pod rękę, a potem mi jakoś przeszło  Szkoda się niepotrzebnie napalać, bo tak naprawdę żaden "killer" się nie szykuje, a może przynajmniej coś pozytywnie zaskoczy.
@borystakieimie
Areny były już zasugerowane 100 lat temu więc żadna nowość. Rzecz w tym, że jest to może i fajny content, ale w AoC brakuje czegoś w open world. Zresztą już minigierki pokazały, że musieli by sporo popracować żeby ludzie znowu nie exploitowali w celu zdobywania gearu/ranku czy czegokolwiek tam innego.
|
|
|
|
|
|
| Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
|
Posting Rules