Go Back Age of Conan Europe Forums > Community Forums > Polskie Forum > Główne Fora > Dyskusje o PvP
Reload this Page rozwiązanie dla mini pvp
Reply
Old 23rd October 2010, 16:17     jedendwatrzy is offline   #1
jedendwatrzy

Default rozwiązanie dla mini pvp

bardzo często zdarza się, że po zapisaniu na mini gierkę zostaje po jednej stronie 6 osób po drugiej stronie 1 osoba. bardzo często jest tak, że jedna drużyna jest sporo silniejsza od drugiej. Ja zaproponowałbym tak, że jeżeli liczba zabitych wynosi np. 10 w danej drużynie to drużyna przegrywająca powinna dostać bufka specjalnego jakiegoś na ochronę. Wtedy drużyna wygrywająca nie miałaby w nieskończoność przewagi, aż do zakończenia tej dwudziestominutowej minigierki.
Reply With Quote
Old 25th October 2010, 18:13     Cristofors is offline   #2
Cristofors
Herald of Xotli Stygian

Cristofors's Avatar

Black Steel/Hadiuga

Polish server Two Eagles PvP

Po pierwsze: w takich sytuacjach po prostu wychodzi się z mini.

Po drugie: twój pomysł na bank nie wypali ( przynajmniej tak sądzę ) ponieważ 1 min po przeczytaniu twojego pomysłu już mam pomysł jak wykorzystać tę opcję

Pozdrawiam.

Ps. Ale jak uważasz że tan pomysł i inne twoje pomysły które wydaje Ci się ze są dobre to napisz do Funcomu.
Reply With Quote
Old 26th October 2010, 07:04     LakhlaPL is offline   #3
LakhlaPL
Assassin Stygian

LakhlaPL's Avatar

eXiled

English server Fury PvP

Quote:
Originally Posted by Cristofors View Post
Po pierwsze: w takich sytuacjach po prostu wychodzi się z mini.
Ciekawe czy gdyby ci caly czas gracze wychodzili (debilny system tchorza) to bys byl taki "oh jak zajefajnie". Na Fury np na 59 lvl szlag mnie czasami trafia jak inni gracze widzac nawet nie pre-made ale jakies 2 nicki graczy i juz zaczyna sie wylazenie. Zenada i zal pomimo ze nikt tam nie jest wyfarmiony, ludzie maja b.podobny ekwipunek bez wynalazkow T2 i maksa AA (od tylko to co wydropisz w Katakumbach czy zbiorniku. Reszta to juz tylko twoj i druzyny skill. Czasem 10 gierek pod rzad nie zagrasz, bo jelenie wychodza majac w glebokim powazaniu czyjs czas. Ja osobiscie zawsze zostaje na mini. Jesli nawet na 80 jest zmoka i strata czasu by walczyc (PREMADE, wyfarmione T2, AA i BK na garbie) to przynajmniej pozwalam przeniesc szybko flagi czy zniszczyc totem. Na system random i premade minis juz nie ma co liczyc, nie wspomne i takim milym drobiazgu jak ban na gierki na godzine, jesli ktos zapisuje sie na gierki i wychodzi przed ich rozpoczeciem np trzy razy w ciagu pol godziny.

Pozdrawiam

Last edited by Lakhla; 26th October 2010 at 07:07..
Reply With Quote
Old 26th October 2010, 15:37     Varrox is offline   #4
Varrox
Ranger Cimmerian

Varrox's Avatar

Polanie

najlepiej zmienic gre i miec w powazaniu wychodzenie innych z mini gierek :P
godzinak przerwy i mozna dalej grac w AoCa

P.S. To wy nie farmicie minigierek ?
Reply With Quote
Old 27th October 2010, 10:00     LakhlaPL is offline   #5
LakhlaPL
Assassin Stygian

LakhlaPL's Avatar

eXiled

English server Fury PvP

Quote:
Originally Posted by Varrox View Post

P.S. To wy nie farmicie minigierek ?
Hmmm No jakos nie..... Wiem wiem .. Jestesmy zryci jak nic...
Ale co zrobic... Oficerowie nie chca sie zgodzic

Naznaczony powiedzial ze jak zlapie kogos na farmie to takiego delikwenta za kare wysle na Rothat na tydzien. Bedzie musial stac przed brama do Tortage i witac nowych graczy!!!!

PS . PRZEGAPILEM NOWY ODCINEK

http://www.youtube.com/watch?v=ojcY6...eature=channel

Last edited by Lakhla; 27th October 2010 at 10:26..
Reply With Quote
Old 27th October 2010, 12:09     Naznaczony is offline   #6
Naznaczony
Guardian Aquilonian

Naznaczony's Avatar

NaznaczonyTytanowyViarus

English server Crom PvE

Kocham wojowników Szarych...nie wielu takich zostało...
Reply With Quote
Old 27th October 2010, 17:56     Cristofors is offline   #7
Cristofors
Herald of Xotli Stygian

Cristofors's Avatar

Black Steel/Hadiuga

Lakhla tu balandar, masz rację ale zawsze można wyjść z gry przed przed jej rozpoczęciem, a choćby nawet wolę przecierpieć 10 min bez mini niż tracic fragi bądz ( cenne ) 20 min na leżeniu martwym. Z resztą wiesz że nigdy nie bylem na fury i nie wiem jak tam jest ale nie wiem czy pamiętasz ze na 2E na 59 lvl I TAK SIĘ MINI NIE ODBYWAJĄ więc nawiązalem tylko do pomysłu.
Reply With Quote
Old 28th October 2010, 08:35     LakhlaPL is offline   #8
LakhlaPL
Assassin Stygian

LakhlaPL's Avatar

eXiled

English server Fury PvP

Quote:
Originally Posted by Cristofors View Post
Lakhla tu balandar, masz rację ale zawsze można wyjść z gry przed przed jej rozpoczęciem, a choćby nawet wolę przecierpieć 10 min bez mini niż tracic fragi bądz ( cenne ) 20 min na leżeniu martwym. Z resztą wiesz że nigdy nie bylem na fury i nie wiem jak tam jest ale nie wiem czy pamiętasz ze na 2E na 59 lvl I TAK SIĘ MINI NIE ODBYWAJĄ więc nawiązalem tylko do pomysłu.
Na Fury sie odbywaja. I tam ludzie sie moze nie tyle dogadali co rozumieja. Jak zostaje jedna osoba na mini - to druzyna przeciwna cie nie bije tylko szybko przenosi flagi, gdyz jest swiadoma ze robisz im grzecznosc. Najwyzej jak chcesz jakiegos duelka mozesz sobie w miedzyczasie strzelic ale to tylko jesli sam masz ochote. Na priv dostajesz dziekowe ze zostales, calosc trwa moze 5 min. I tyle.
Reply With Quote
Old 28th October 2010, 11:49     lyesmyth is offline   #9
lyesmyth
Conqueror Cimmerian

lyesmyth's Avatar

Circle of Nine

Polish server Rothat PvE

Quote:
Originally Posted by Lakhla View Post
Hmmm No jakos nie..... Wiem wiem .. Jestesmy zryci jak nic...
Ale co zrobic... Oficerowie nie chca sie zgodzic

Naznaczony powiedzial ze jak zlapie kogos na farmie to takiego delikwenta za kare wysle na Rothat na tydzien. Bedzie musial stac przed brama do Tortage i witac nowych graczy!!!!

PS . PRZEGAPILEM NOWY ODCINEK

http://www.youtube.com/watch?v=ojcY6...eature=channel
niestety, była by to beznadziejna praca, rekrutrzerzy kochankow są w te klocki i szybsi i lepsi. o witaniu nowych graczy mówię oczywiście
Reply With Quote
Old 28th October 2010, 12:09     LakhlaPL is offline   #10
LakhlaPL
Assassin Stygian

LakhlaPL's Avatar

eXiled

English server Fury PvP

Quote:
Originally Posted by lyesmyth View Post
niestety, była by to beznadziejna praca
No wlasnie dlatego
Reply With Quote