Go Back Age of Conan Europe Forums > Community Forums > Polskie Forum > Główne Fora > Problemy Techniczne i Rozwiązania
Reload this Page Problem z kontem
Reply
Old 18th May 2010, 09:00     -Blash- is offline   #1
-Blash-
Ranger Aquilonian

-Blash-'s Avatar

HH, SCUM, Avalon

English server Fury PvP
Default Problem z kontem

Od 3 tygodni kontaktuję się z supportem i dostaję za każdym razem inną odpowiedź, począwszy od odpowiedzi negatywnych, sprzecznych, wprowadzających w błąd , skończywszy na odpowiedziach zupełnie nie na temat.

Zgłosiłem się z petycją o przeniesienie konta na EU - jak to wspominał w poście polski GM jest to możliwe.

Po pierwszej petycji o przeniesienie konta na EU i transfer postaci na FURY - odmowa. Na zwrócenie uwagi, że konto nominalnie było kiedyś EU i jeszcze są na nim postaci levelowane na EU i subskrypcja trwa niemal bez przerwy od launchu gry - odpowiedź padła: sprawa w toku, proszę się nie logować do gry, postaci będą transferowane a konto przeniesione. (IDENTYCZNĄ odpowiedź dostało kilka innych osób, które w przeciągu 1-4 dni przeniosło konta i postaci na EU na Fury).

Sądząc, że sprawa jest przesądzona jak w końcu dostałem odpowiedź, po jakimś tygodniu zakupiłem klucz EU chcąc aktywować swoje nieaktywne konto, które jak widziałem w statusie konta nie jest przypisane do regionu PL. Jak się okazało klucz EU pasował, przekonany, że wszystko jest OK jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że wykorzystany klucz EU zakupiony w euro zadziałał i aktywował polskie konto.

Na kolejny mail z pytaniem dlaczego tak się stało otrzymałem odpowiedź: "nie widzę problemu z logowaniem się na konto" - co spowodowało, że szczękę swą zebrałem z podłogi, bo zupełnie nie była na temat petycji.

Próba kontaktu z supportem trwająca 3 tygodnia w tak prostej sprawie jak jedno przypuszczam kliknięcie powodujące zmianę terytorium jest żenująca - próby kontaktu są zbywane i ignorowane, czy istnieje jakiś supervisor, który kontroluje pracę supportu i do kogo zgłaszać reklamacje, jeśli support nie wykazuje inicjatywy?

Pozdrawiam
w imieniu swoim i kilku osób w identycznej sytuacji
Reply With Quote
Old 18th May 2010, 10:51     Error is offline   #2
Error
Tempest of Set Stygian

Error's Avatar

English server Crom PvE

o tyle to dziwne, że moje (nowe) konto, mimo, że założone na PL, przeniesiono na Fury w ciągu jednego dnia od napisania petycji...
Reply With Quote
Old 18th May 2010, 11:09     Saguard is offline   #3
Saguard
Dark Templar Aquilonian

Saguard's Avatar

Nastrandir

English server Fury PvP

Technicznie mogą to zrobić w każdej chwili ale polityka względem PL/RU nie pozwala :P
Reply With Quote
Old 18th May 2010, 12:26     Syzyf is offline   #4
Syzyf
Bear Shaman Cimmerian

Syzyf's Avatar

Circle of Eternity

English server Crom PvE

Powinienes zlozyc sugestie ze jedyne co potrzebujesz to zmiana flagi na koncie z PL na EU, zakladajac ze w ekranie logowania podpis postaci pokazuje ze jestes na fury. Rowniez kolor nickow postaci bedzie na czerwono i jestes w "dev dimension" czy cos takiego. Jezeli tak masz to zmiana flagi z PL na EU zalatwi sprawe.

edit
Dobrym pomyslem byloby aby osoba ktorej juz pomyslnie przeniosiono konto i jest grywalne podpielo ciebie i osoby majace ten problem pod swoja petycje. Ref no i username wydaje mi sie ze wystarczy podac.
Tak my rozwiazalismy kilka klopotliwych kont.

Last edited by Mirkus; 18th May 2010 at 13:11..
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules