Problem z kontem
Od 3 tygodni kontaktuję się z supportem i dostaję za każdym razem inną odpowiedź, począwszy od odpowiedzi negatywnych, sprzecznych, wprowadzających w błąd , skończywszy na odpowiedziach zupełnie nie na temat.
Zgłosiłem się z petycją o przeniesienie konta na EU - jak to wspominał w poście polski GM jest to możliwe.
Po pierwszej petycji o przeniesienie konta na EU i transfer postaci na FURY - odmowa. Na zwrócenie uwagi, że konto nominalnie było kiedyś EU i jeszcze są na nim postaci levelowane na EU i subskrypcja trwa niemal bez przerwy od launchu gry - odpowiedź padła: sprawa w toku, proszę się nie logować do gry, postaci będą transferowane a konto przeniesione. (IDENTYCZNĄ odpowiedź dostało kilka innych osób, które w przeciągu 1-4 dni przeniosło konta i postaci na EU na Fury).
Sądząc, że sprawa jest przesądzona jak w końcu dostałem odpowiedź, po jakimś tygodniu zakupiłem klucz EU chcąc aktywować swoje nieaktywne konto, które jak widziałem w statusie konta nie jest przypisane do regionu PL. Jak się okazało klucz EU pasował, przekonany, że wszystko jest OK jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że wykorzystany klucz EU zakupiony w euro zadziałał i aktywował polskie konto.
Na kolejny mail z pytaniem dlaczego tak się stało otrzymałem odpowiedź: "nie widzę problemu z logowaniem się na konto" - co spowodowało, że szczękę swą zebrałem z podłogi, bo zupełnie nie była na temat petycji.
Próba kontaktu z supportem trwająca 3 tygodnia w tak prostej sprawie jak jedno przypuszczam kliknięcie powodujące zmianę terytorium jest żenująca - próby kontaktu są zbywane i ignorowane, czy istnieje jakiś supervisor, który kontroluje pracę supportu i do kogo zgłaszać reklamacje, jeśli support nie wykazuje inicjatywy?
Pozdrawiam
w imieniu swoim i kilku osób w identycznej sytuacji
|