Go Back Age of Conan Europe Forums > Community Forums > Polskie Forum > Główne Fora > Problemy Techniczne i Rozwiązania
Reload this Page Problem z FPS
Reply
Old 5th April 2010, 12:57     Bolo81 is offline   #1
Bolo81

Default Problem z FPS

WItam!Mam problem z frapsami.Na poczatku zaczne od sprzetu na ktorym dzialam:System operacyjny W7,karta graficzna 4890 HD,Ram 6.Przed patchem gra smigala mi doskonale na max rozdzielczosci.Po aktualizacji sie zaczeloOdpalam gre w DX10<przed tez gralem na DX10> i zaczyna sieNie moge nawet na niskich detalach pograc na mini a co dopiero jaki kolwiek rajd.Wczoraj dostalem informacje ze bylo by dobrze gdybym zainstalowal gre na nowo.Dostosowalem sie do zalecen i znow wszystko dzialalo jak dawniej <rajd t2 max detal zero zaciecia>.Dzisiaj odpalam gre<nic kompletnie nie robilem>i znow jest to samo FPS mam po 8 do 12 gdzie wczoraj 20-35.Moze mi ktos to wytlumaczyc?pomoc?bede ogromnie wdzieczny bo juz mnie krew zalewa.Jestem wlasnie na rajdzie w t2 stoje nic nie moge zrobic. moze mi ktos wytlumaczyc czemu sie tak dzieje? procesor mam 4x3,2 fenon.

Ponawiam zapytania o jakie kolwiek rozwiazanie!Odpalajac w Dx9 gra smiga w miare plynnie<do czasu>gdy nagle mam spadek fps z 35 do 10 i juz tak zostajeMam jeszcze jedno pytanie czy moge reklamowac abonament bo zaplacilem za rok z gory i jak dalej bedzie to tak wygladac to ja rezygnuje i chcial bym odzyskac wplacone pieniazki!!

Last edited by Bolo81; 14th April 2010 at 11:44..
Reply With Quote
Old 6th April 2010, 06:09     zetware is offline   #2
zetware
Tempest of Set Stygian

OUTCAST

English server Crom PvE

W sumie to nie napisałeś jaki masz procesor i może w tym leży problem. Gdy gra zacznie się ciąć sprawdź obciążenie procesora. jeśli jest 100% to przyczyną może być np. działający w tle program antywirusowy.
Jeżeli jednak procesor zajęty jest na mniej niż 50% to problem leży po stronie klienta gry. Na angielskim forum zgłaszane są przypadki spadku wydajności po ostatnim patchu w w7+dx10. Do czasu naprawienia tej usterki skazany jesteś na dx9.

z.
Reply With Quote
Old 6th April 2010, 06:36     suchy is offline   #3
suchy

suchy's Avatar

1.07 klient DX10 ma problemy z SMP (czyli obsługą wielu rdzeni jednocześnie).

Zrób test - odpal klienta DX9 i zobacz jak Ci gra chodzi. Jeśli będzie chodzić płynnie. To niestety musisz z DX10 poczekać aż Funcom poprawi 'binarkę' Conana.

PS. Co gorsze, od 1.07 przestał działać także skrót klawiszowy ctrl+alt+c - zmieniający obsługę jednego/wielu rdzeni w trakcie gry.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules