Go Back Age of Conan Europe Forums > Community Forums > Polskie Forum > Główne Fora > Forum Klas Postaci > Szaman Niedźwiedzia
Reload this Page Szaman na PvP
Reply
Old 28th March 2009, 16:39     lucesar is offline   #1
lucesar
Herald of Xotli Stygian

lucesar's Avatar

Polish server Rothat PvE
Default Szaman na PvP

Czy ktoś mógłby opisać jak spisuje się szaman na PvP? Szczególnie interesuje mnie porównanie względem Necro i HoXa.
Właśnie się przymierzam do zmiany postaci i nie wiem co wybrać. Jak wynika z mojego doświadczenia to nekrosi nie mają sobie równych(btw jaka jest najlepsza klasa przeciwko nim?), natomiast mój HoX, średnio przypadł mi do gustu - zbyt szybko umiera. A może to wina moich małych umiejętności gry tą postacią albo jej niskiego lvlu(34)? Warto kontynuować grę tą klasą czy lepiej się przerzucić?

Last edited by lucesar; 28th March 2009 at 16:42..
Reply With Quote
Old 28th March 2009, 16:46     baczek07 is offline   #2
baczek07
Conqueror Cimmerian

baczek07's Avatar

The Black Scorpions

Polish server Rothat PvE

Nie ma takiej klasy której nie pokonasz ... barbarzyńcą pokonasz nekromante ... duzo zalezy od twojej umiejetnosci kierowania postacia ... to podstawa do sukcesu ...
Reply With Quote
Old 30th March 2009, 14:01     bartosz665 is offline   #3
bartosz665
Bear Shaman Cimmerian

bartosz665's Avatar

Polish server Rothat PvE

szaman jest chyba najtrudniejsza do opanowania klasa ale za to jak juz Ci sie uda to bedziesz prawie nie do pokonania... i raczej nie szykuj sie na to ze na 30lvl bedziesz rozgniatal wrogow na pvp jak mrowki bo szaman to raczej inwestycja dlugoterminowa ale imho warto
Reply With Quote
Old 30th March 2009, 17:16     lucesar is offline   #4
lucesar
Herald of Xotli Stygian

lucesar's Avatar

Polish server Rothat PvE

Właśnie o coś takiego mi chodzi. W końcu jak to mówią: nie ważne jak zaczynasz, ważne jak kończysz
Reply With Quote
Old 30th March 2009, 20:00     bartosz665 is offline   #5
bartosz665
Bear Shaman Cimmerian

bartosz665's Avatar

Polish server Rothat PvE

ale jesli hox Cie zrazil bo zbyt szybko umiera to szaman tym bardziej Cie zrazi bo lvlowanie na poczatku jest trudne (nie wspominajac o pvp) np do 40-50lvl wziecie 3 mobow na klate na tym samym lvlu co ja bylo raczej nie mozliwe, przyjamniej w moim wykonaniu. wiec przed 80lvlem i niezlym opanowaniem postaci to nie nastawiaj sie na wymiatanie
Reply With Quote
Old 31st March 2009, 07:23     Thoronil is offline   #6
Thoronil
Conqueror Cimmerian

Thoronil's Avatar

Szare Płaszcze

Polish server Two Eagles PvP

Co Ty gadasz :-D na 40 lvl potrafilem już wziąć na siebie 4 moby na moim lvl i spokojnie przeżywałem. Kwestia dobrania odpowiednich featów i ogarnięcia postaci, co w przypadku szamana nie jest takie proste bo dysponuje szerokim arsenałem skilli.

Trudno to się gra do 25 lvl, potem już jest z górki.
Reply With Quote
Old 31st March 2009, 07:34     Rzeznik is offline   #7
Rzeznik
Herald of Xotli Stygian

Rzeznik's Avatar

gildie to zuo

Polish server Two Eagles PvP

ehh, kazda postac jest dobra, tylko kazda ma inne przeznaczenie.. szaman generalnie wspiera druzyne leczac/buffujac i atakujac z drugiej linii, hox na 34 levelu to niemowlak (zaczyna byc grozny na 70+). jezeli chcesz wymiatac na pvp wez sobie lowce, staniesz z z dala i bedziesz kolekcjonowal kille..Hox to snajper (przyczajka/transformacja/szarza/ded i uciekasz - taka specyfika tej profesji). Dla osob malo cierpliwych proponuje zdobywce lub cos w tym stylu..duze ciezkie i morduje.
pozdrawiam
Reply With Quote
Old 31st March 2009, 16:39     lucesar is offline   #8
lucesar
Herald of Xotli Stygian

lucesar's Avatar

Polish server Rothat PvE

Quote:
Originally Posted by bartosz665 View Post
ale jesli hox Cie zrazil bo zbyt szybko umiera to szaman tym bardziej Cie zrazi bo lvlowanie na poczatku jest trudne (nie wspominajac o pvp) np do 40-50lvl wziecie 3 mobow na klate na tym samym lvlu co ja bylo raczej nie mozliwe, przyjamniej w moim wykonaniu. wiec przed 80lvlem i niezlym opanowaniem postaci to nie nastawiaj sie na wymiatanie
Samego ciężkiego lvlowania nie obawiam się ani to HoXa ani BSa, jedynie nie chciałbym aby wysiłek w to włożony nie poszedł potem na marne. Dochodzi do tego jeszcze przemiana którą niezbyt lubię :/
Z tego co pisze Rzeznik to chyba jednak warto iść w HoXa, ale z drugiej strony myśl że będę musiał się oswoić z przemianami jakoś nie napawa mnie optymizmem. Czy szaman też ma jakąś taką podobną specjalność która mogłaby mnie tak samo zniechęcać?
Reply With Quote
Old 1st April 2009, 23:05     bartosz665 is offline   #9
bartosz665
Bear Shaman Cimmerian

bartosz665's Avatar

Polish server Rothat PvE

Quote:
Originally Posted by lucesar View Post
Samego ciężkiego lvlowania nie obawiam się ani to HoXa ani BSa, jedynie nie chciałbym aby wysiłek w to włożony nie poszedł potem na marne. Dochodzi do tego jeszcze przemiana którą niezbyt lubię :/
Z tego co pisze Rzeznik to chyba jednak warto iść w HoXa, ale z drugiej strony myśl że będę musiał się oswoić z przemianami jakoś nie napawa mnie optymizmem. Czy szaman też ma jakąś taką podobną specjalność która mogłaby mnie tak samo zniechęcać?
najwieksza wada szamana (jak dla mnie) jest to ze stosunkowo za szybko mu ucieka zycie i praktycznie caly czas podczas walki musi miec wlaczone leczenie (a nawet najlepiej sie zaczac leczyc przed walka ale to juz kwestie featu) a poza tym przytlacza mnie ilosc skilli wzmacniajacych/oslabiajacych/buffow ktore wlasciwie nie wiem w jakich sytuacjach jakich skilli uzywac ale chyba na tym polega cala poezja nauki gry szamanem i jak to wszystko opanujesz to nie powinienes miec problemow w pvp ale badz co badz kazda klasa w aoc jest swietna tylko trzeba umiec grac

ps. z tego co slyszalem to hox w przemianie jest prawie niesmiertelny wiec moze warto sie przekonac do tych przemian :>?

Quote:
Originally Posted by Kn-gorak View Post
Co Ty gadasz :-D na 40 lvl potrafilem już wziąć na siebie 4 moby na moim lvl i spokojnie przeżywałem. Kwestia dobrania odpowiednich featów i ogarnięcia postaci, co w przypadku szamana nie jest takie proste bo dysponuje szerokim arsenałem skilli.

Trudno to się gra do 25 lvl, potem już jest z górki.
wiec widocznie ja mialem problemy z opanowaniem postaci bo mi sie ciezko lvlowalo
Reply With Quote
Old 2nd April 2009, 06:30     apo- is offline   #10
apo-
Bear Shaman Cimmerian

IMO największa wada BS to konieczność kontrolowania wielu rzeczy na raz... A to heala wrzucić, żeby ci DMG z feata nie uciekł, HP, MP, stamina, heal, combo, heal , większy heal.. na dłuższą metę chciałoby się ruszyć w bój, zabijać nie zwracając uwagi na to no i na innych (na PvP niestety też trzeba leczyć :P). Klasa przyjemna do grania i jest w miarę zbalansowana.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules