Go Back Age of Conan Europe Forums > Community Forums > Polskie Forum > Forum Serwerów > Crom (PvE)
Reload this Page Turniej - zawody
Reply
Old 25th February 2009, 09:33     New-User is offline   #1
New-User
Herald of Xotli Stygian

HH

Polish server Two Eagles PvP
Default Turniej - zawody

... a może zorganizować indywidualny mini(?) turniej na zasadzie każdy uczestnik wpłaca do puli jakąś ustaloną kwotę, zwycięzca bierze wszystko? Wybierze się tylko sędziów (tu ukłon w stronę GM'ów bądź moderatorów tegoż forum, którzy grają w AoC). Aby nie powtórzyć błędu z Fury na miejsce wybrałbym np. osadę w Cymerii (pogranicze oczywiście), wysepkę na której jest rezpoint. Można zrobić klasowe eliminacje, bądź eliminacje w archetypie jeśli będzie zbyt mało zgłoszeń, a finał "każdy z każdym" (lub w jakikolwiek inny sposób). Co Wy na to?

Last edited by LilianaM; 25th February 2009 at 21:34.. Reason: zmieniłam tytuł tematu na bardziej pasujący
Reply With Quote
Old 25th February 2009, 12:30     marek1073 is offline   #2
marek1073
Ranger Cimmerian

marek1073's Avatar

WarCry

Popieram gorąco i podpisuje się pod powyższym projektem dwiema ręcami i nogami.
Reply With Quote
Old 25th February 2009, 13:35     New-User is offline   #3
New-User
Herald of Xotli Stygian

HH

założenia do regulaminu z komentarzem
1. Udział może wziąć każdy, bez względu na lvl (oczywiście poniżej 80 lvl szanse są mizerne, ale może ktoś ma "skilla" we krwi i szkoda byłoby aby nie mógł się wykazać),

2. Wpisowe wynosi 5z (jeśli chętnych będzie jakaś zastraszająco wysoka ilość można obniżyć, generalnie kwota wpisowego jest jak najbardziej kwestią otwartą),

3. Całość kwoty zebranej z wpisowego otrzyma gracz, który zwycięży w finałowej walce (tu także można zastanowić się nad premią dla 2 i 3 miejsca lub innymi rozwiązaniami),

4. Turniej odbędzie się w tzw, systemie pucharowym, czyli przegrywający odpada (jeśli byłoby dużo chętnych, proponowałabym, aby finałowa 4-ka walczyła każdy z każdym, a zwycięzcą byłaby osoba z największą liczbą zwycięstw),

5. Walki będą się odbywały ...... (Proponuję miejsce o którym pisałem wyżej, są tam zabudowania, naturalne przeszkody terenowe, a teren jest ograniczony bądź palisadą, bądź wodą. Dlaczego tak? W otwartym terenie klasy nekro/demo/ranger miałyby dużą przewagę),

6. Podczas walki nie używamy ukrywania się, dopuszcza się natomiast pety, walkę konno (z wyłączeniem mamutów i nosorożców, pewnie odezwą się tu assassini/skrytobójcy i bez dozy racji, cóż, coś z tym trzeba będzie zrobić),

7. W turnieju nie mogą wziąć udziału postaci z PvP lvl 3 i wyżej (to tylko moja sugestia, dla dobra rozrywki ale oczywiście można to zmienić),

8. Gracze, przed przystąpieniem do walki muszą opuścić gildię (chodzi o wyrównanie szans, szczególnie jeśli gracz należy do gildii, która ma BK (BattleKeep/Twierdza),

9. Gracz w chwili walki nie może być w grupie z innym/innymi graczami (buffy),

10. Gracz może korzystać ze wszystkich buffów, które są dostępne dla jego klasy (z wyłączeniem hide/skrywania się),

11. Walka rozpocznie się na umówiony znak sędziego/sędziów i będzie trwała do momentu "śmierci" jednego z graczy (sztuczki Rangera, HoX'a czy ToS'a nie są brane pod uwagę, ergo; jeśli komuś ilość HP spadnie do 0 - przegrywa),

12. W przypadku braku możliwości rozstrzygnięcia walki (BS v BS, PoM v PoM) sędzia może zarządzić powtórzenie walki, a zwycięzcą będzie gracz, który jako pierwszy "zabierze" przeciwnikowi więcej niż 50% HP (oczywiście można wprowadzić inne rozwiązania - czekam na pomysły),

13. Lista zgłoszeń będzie zamknięta na dzień (godzinę się ustali) przed rozpoczęciem turnieju

14. Lista zgłoszeń będzie udostępniona na forum wraz z lvl, lvl PvP, nickiem i klasą uczestników,

15. Osoby, które do dnia poprzedzającego turniej nie prześlą wpisowego, zostaną automatycznie zdyskwalifikowani,

16. Wpisowe należy przesyłać pocztą na postać ....... (specjalnie do tego celu stworzoną), screen/screeny z wszystkimi listami będzie zamieszczony na forum celem weryfikacji zaraz po zamknięciu listy zgłoszeń,

17. Sędzią/sędziami turnieju będzie/będą (prosiłbym zgłaszać kandydatury, znacie się dobrze i wiecie kto by się nadawał, ja ze swej strony proponowałbym GM, o ile wyrazi chęć)

To tyle, nie będę podawał nicka w grze, bo chcę spokojnie grać, wszystkie sprawy będziemy załatwiać na forum.
Reply With Quote
Old 26th February 2009, 15:45     New-User is offline   #4
New-User
Herald of Xotli Stygian

HH

jako, że ani widu, ani słychu chętnych, żadnego odzewu, zmieniam zasady:
1. ustanawiam osobiście nagrodę w wysokości 100z,
2. w turnieju mogę wziąć udział tylko ja,
KONIEC
pozdrowienia dla wołających o pvp serwer - żenuła
Reply With Quote
Old 26th February 2009, 16:27     marek1073 is offline   #5
marek1073
Ranger Cimmerian

marek1073's Avatar

WarCry

Ehh no właśnie, jak przychodzi do konkretów to okazuje się, żer brak chętnych na PVP, ludzie i wy chcecie serwer PVP, a co by wyście na nim robili, chyba tylko grindowali nisko levelowców. Żałosne.
Reply With Quote
Old 26th February 2009, 18:29     Nefertum is offline   #6
Nefertum
Tempest of Set Stygian

Nefertum's Avatar

Polish server Rothat PvE

Quote:
Originally Posted by marek1073 View Post
Ehh no właśnie, jak przychodzi do konkretów to okazuje się, żer brak chętnych na PVP, ludzie i wy chcecie serwer PVP, a co by wyście na nim robili, chyba tylko grindowali nisko levelowców. Żałosne.
Dokładnie tak, osobiście ja podejrzewałem wszystkich fanatyków PvP tylko o takie właśnie zapędy, cieszę się, że się myliłem i są ludzie, którzy chcą po prostu czegoś innego niż uprzykrzać życie innym. A że ci PK jeszcze są gotowi za zabijanie słabszych i odbieranie im przyjemności z gry płacić co miesiąc.. niepokojące zjawisko psychologiczne conajmniej.
Reply With Quote
Old 26th February 2009, 19:11     Qetu is offline   #7
Qetu
 Stygian

Qetu's Avatar

Bractwo Trzech Słońc

Polish server Rothat PvE

Pomysł godny uznania. Narazie mam lvl mizerny a w pvp zero doświadczenia ale popieram i nie poddawaj się!! Znajdą się wreszcie prawdziwi wojownicy poprostu społeczność musi się rozgrzać.
Reply With Quote
Old 27th February 2009, 02:05     puls is offline   #8
puls

wiec tak pare uwag, masz zapal i pomysl to ok, ale ja bym sie skontaktowal ze Skwarkanem i pod jego auspicjami to zrobil, turniej, podzielony na lvl, z odgornie ustalona nagroda fundowana przez nasz team, bez ograniczen o ktorych mowiles, mysle ze wtedy zainteresowanie bylo by calkiem spore

pozdr
Reply With Quote
Old 27th February 2009, 06:36     New-User is offline   #9
New-User
Herald of Xotli Stygian

HH

Quote:
Originally Posted by puls View Post
....ja bym sie skontaktowal ze Skwarkanem i pod jego auspicjami to zrobil,...
chyba coś wspominałem o GM'ie, Skwarkan kim jest w grze i czy gra, nie mam pojęcia, poza tym, gdyby chciał, dawno juz by się odezwał - prawda Skwarkan?
Quote:
....nagroda fundowana przez nasz team,...
tzn?
Quote:
....bez ograniczen...
jakby Ci to powiedzieć, ludź na 0 czy 1 lvl pvp ma mizerne szanse z 3, czy 4 (np Coca), poza tym ci, którzy mają wysokie lvl pvp mają też gear zdobyty na poprzednich serwerach (choćby z brc), celowo chciałem ograniczyć lvl z uwagi na to, że i doświadczenie ci ludzie mają większe i itemki sporo dają. Nie twierdzę, że nie da się wygrać, tylko potem bedzie krzyk, że gdyby nie to, gdyby nie tamto, to może bym wygrał. Twoja postać (Puls) akurat się łapie , więc nie musisz się martwić. To raczej ja mógłbym czuć się pokrzywdzony, bo wykluczam z zabawy sam siebie i wierz mi, po kilku walkach w border i na mini wiem co mówię i ograniczenie nie wziąłem sobie z nieba

Last edited by Sin3r3niS; 27th February 2009 at 12:03..
Reply With Quote
Old 27th February 2009, 12:27     puls is offline   #10
puls

Quote:
Originally Posted by Sin3r3niS View Post
chyba coś wspominałem o GM'ie, Skwarkan kim jest w grze i czy gra, nie mam pojęcia, poza tym, gdyby chciał, dawno juz by się odezwał - prawda Skwarkan?

tzn?

jakby Ci to powiedzieć, ludź na 0 czy 1 lvl pvp ma mizerne szanse z 3, czy 4 (np Coca), poza tym ci, którzy mają wysokie lvl pvp mają też gear zdobyty na poprzednich serwerach (choćby z brc), celowo chciałem ograniczyć lvl z uwagi na to, że i doświadczenie ci ludzie mają większe i itemki sporo dają. Nie twierdzę, że nie da się wygrać, tylko potem bedzie krzyk, że gdyby nie to, gdyby nie tamto, to może bym wygrał. Twoja postać (Puls) akurat się łapie , więc nie musisz się martwić. To raczej ja mógłbym czuć się pokrzywdzony, bo wykluczam z zabawy sam siebie i wierz mi, po kilku walkach w border i na mini wiem co mówię i ograniczenie nie wziąłem sobie z nieba

ad1.

to chyba ty powinienes sie odezwac do niego, skoro pomysl wychodzi od ciebie, Skwarkan to Jarzyna ze Szczecina w AoCpl

ad2.

nagroda w g, itemach etc. im wyzsza grupa tym nagroda bardziej cenna, zadnych "wpisowych", nagrody fundowane przez Team AoC

ad3.

a takim razie moze jeszce zabronic uzywania epic itemow? pvp itemow? gracze posiadajace tweirdze wykluczeni! bo to przeciez tez daje ogromna przewage? SIC! turniej maja wygrac najlepsi, wiec chcesz sie liczyc rozwijaj sie w pvp i juz

ad 4

ja sie nie lapie, na pvp bylem 2x w zyciu, eq mam przecietne, startowlabym bardziej dla zdobycia doswiadczenia i tyle, na mnie przyjdzie jeszcze czas

ewentulanie rozwiazaniem twoich problemow bylo by np stworzenie grup 3 osobowych, wybieranych w drodze losowania, ale nie wiem czy to do konca bylby szczesliwy pomysl

Last edited by puls; 27th February 2009 at 12:34..
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules