Go Back Age of Conan Europe Forums > Community Forums > Polskie Forum > Główne Fora > Dyskusje o PvP
Reload this Page PvP na PVE
Reply
Old 31st January 2009, 19:21     Szary is offline   #1
Szary
Guardian Aquilonian

Szary's Avatar

samotnik

Polish server Balthus PvP
Default PvP na PVE

Witam
Zauważyłem że w momencie gdy 12 osób spełni wymogi rozgrywki,a w czasie akceptacji 2-3 osoby zrezygnują,to drużyny są dzielone w dziwny sposób:
czyli jedna jest pełna-6 osób a druga 2 lub 3 osoby-zdarzyło mi się to parę razy już-toż to absurd.Program nie potrafi podzielić 10 lub 8 na 2?.
Pozdrawiam.
Reply With Quote
Old 1st February 2009, 13:44     Maess is offline   #2
Maess

Maess's Avatar

Według mnie taki sposób przyłączania się do minigierek PvP - mimo że dosyć prosty - jest beznadziejny. Nie tylko ze względu na to co powiedział kolega, ale na pewno interesująco było by gdybyśmy mogli zakładać gry na własnych warunkach. Wtedy takie dwie drużyny z dwóch różnych gildii - mogłyby zmierzyć się ze sobą, a nie liczyć na szczęście, że wyszukiwarka umieści je w końcu w jednym meczu. Już sobie wyobrażam umówione spotkania, gdzie obie drużyny grają zaciekle o zwycięstwo. To by była dopiero gra! Bo zazwyczaj jak się dobiorą, poprzez tą wyszukiwarkę, nieznajomi sobie ludzie, to przegrywają z dobrze zarządzanymi grupami...

Pozdrawiam,
Maess
Reply With Quote
Old 1st February 2009, 15:32     Wajdos is offline   #3
Wajdos
Moderator

Wajdos's Avatar

Wystarczy, że przed wejściem na PvP będzie zrobiona drużyna z x osób. Lider przyłącza się do gry z całą drużyną i w trakcie gierki te x osób jest razem w drużynie (nawet 6 osób).
Reply With Quote
Old 1st February 2009, 18:03     Szary is offline   #4
Szary
Guardian Aquilonian

Szary's Avatar

samotnik

Polish server Balthus PvP

...hmmmm dodam że ostatnio nagminne jest zgłaszanie się do PVP,a póżniej odmowa-stąd robią się poronione składy 6 na 3 lub 2---
czy to problem wypisać się z wyszukiwarki PVP jeśli robi się zadanie lub cokolwiek innego..?
Mi osobiście nie chce się grać na pvp tylko po to zeby nabic komuś licznik....
Reply With Quote
Old 5th February 2009, 08:30     tbaczew is offline   #5
tbaczew
Dark Templar Cimmerian

tbaczew's Avatar

Outcast

Polish server Rothat PvE

Maess jak powiedzial wajdos - jesli sa zrobione dwie pelne grupy i liderzy zapisza je na minigre to zawsze bedzie 6vs6. To wystarczy. Poronione sklady tworzą sie jak na minigre zapisze sie jedna grupa stworzona wczesniej (wtedy jej czlonkowie sa razem na minigrze) i 6 randomow z ktorych 3 sie wypisze.
Reply With Quote
Old 11th February 2009, 12:39     Sant is offline   #6
Sant
Demonologist Stygian

Sant's Avatar

Polanie

Polish server Two Eagles PvP

Quote:
Originally Posted by Szary View Post
Witam
Zauważyłem że w momencie gdy 12 osób spełni wymogi rozgrywki,a w czasie akceptacji 2-3 osoby zrezygnują,to drużyny są dzielone w dziwny sposób:
czyli jedna jest pełna-6 osób a druga 2 lub 3 osoby-zdarzyło mi się to parę razy już-toż to absurd.Program nie potrafi podzielić 10 lub 8 na 2?.
Pozdrawiam.
Też miałem taką sytuację kilka razy - nas 3., a przeciwników 2x więcej! I jak tu kogoś ustrzelić? Lepiej się wycofać niż komuś nabijać punkty!
Reply With Quote
Old 19th March 2009, 23:47     Mucha is offline   #7
Mucha

Przecież wystarczy ze druzyna 6 osob w party zapisze się na mini PVP oraz 2 dodatkowe osoby (ktore np. robią rajd lub expią) z tej samej guildi zapiszą sie na tą sama mini PVP. Po czym z jednej strony wchodzi cała druzyna 6 osob a z drugiej 2 osoby z guildi nie wchodza i juz walka jest 6 do 4 co w 99% kończy sie masakra jednej strony.
Po 2-3 razach totalnej przegranej ludzie się zniechecają i przestają wchodzi na mini PVP. I znów wracamy do punktu wyjścia, że mini PVP sie nei odpalają.
(częsci się to wyda głupie) Ale uważam, że rozwiązaniem na to byłoby całkowita rezygnacja z wchodzenia w party na mini PVP - dobór ludzi byłby uzalezniony od chwili akceptacji walki na pvp (ewentualnie w chwili rozpoczecia walki) tak żeby składy były zrównowazone pod względem ilości graczy.
Mam 80 i jak do tej pory najciekawsze i najbardziej zrownowazone walki to były z totalnie pzypadkowych graczy - dośc czesto przy zmieniajacych sie skladach z mini PVP na mini PVP.

A walki drużynowe 6-cio osobowe niech czekaja na 2 druzyne 6-cio osobową, aby niebyło przekretów opisanych na wstepie. Moze pomyśleć nad storzeniem mapy Arena ? Do tego wykorzystując istniejacą Arenę znajdujaca się pod Tawerna w dzielnicy szlachecniej ?

Dodatkowo punkty wskrzeszeń są tak zorganizowane, ze dają bardzo znikoma ochronę (wieloktornie zdarzalo mi się ze tarcza wskrzeszeń nie działa, kiedy przeciwnik jest na respie). wg. mnie rozsadniej byłoby pole wskrzeszen zamknac w polu siłowym - który trzeba kliknac aby wyjść z pola respa do pola walki. Ograniczy to naduzycia walki na polach respa oraz atakowania z pól respa (kosztem niewielkiego ograniczenia przestrzeni bojowej)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules