Go Back Age of Conan Europe Forums > Community Forums > Polskie Forum > Główne Fora > Dyskusje o PvP
Reload this Page zmiany w 3.0.
Reply
Old 16th September 2011, 08:20     lyesmyth is offline   #41
lyesmyth
Conqueror Cimmerian

lyesmyth's Avatar

Circle of Nine

Polish server Rothat PvE

Quote:
Na cały rajd T3 w dps przeganiają mnie tylko demo i necro
nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić by pom był tak wysoko w dpsie, z drugiej strony, akurat co do pomów to tak się jakoś złożyło, że chyba od początku gildii nie było jakiegoś super ogarniającego maina. Nie mniej co jak co, ale tos na milion procent powinnien poma przeganiać.

Quote:
Manifestacja Mchu daje dopałkę na całe 6s
a rzucić ją możesz 3 razy na minute, co daje już w sumie 18 sekund, co daje w sumie 1/3 minuty, co daje w sumie 1/3 encaunteru na dopałce.

Quote:
No, całe 2 CC ma), a barb ma chyba ze 4, nie? I to na mniejszych cooldownach.
zależy od sfarmienia, co nie zmienia faktu, że jak trzeba na totku moby dopchać do siebie i je utrzymać, bs jest o tyle lepszy, że szybszy. Jednakże dyskusja na tym tle jest bezcelowa, bo jakoś nie widzę sytuacji, że na rajd bierze sie barb bs tylko po to by ccki na strażaku czy totku puszczał

Quote:
HC - oprócz znacznej dopałki do dps (zwłaszcza jak jest nekro w teamie) to chroni przed ołtarzami na Louhi czy przeczuciem zguby (cały team może stać i bić totka zamiast odbiegać).
Lśniąca Inwokacja - mogę znacznie podreperować życie DOWOLNEJ osoby w rajdzie oraz wyleczyć CAŁY rajd gdy mocno obrywa od AoE - i to co 90s.
za czasów kiedy się jeszcze pieprzyliśmy z ołtarzykami na lauhi same problemy były z oczyszczeniem. głównie za krótko trwał by robiło jakąś porażającą różnice. z przeczuciem zagłady dla odmiany jest ból na zasadzie, a które party może zostać? i czy w zwiazku z tym warto, bo przecierz pozostałe 3 i tak muszą odibec i nie podejdą jak smórd pojawi się pod totkiem.
Dziwne taktyki macie ale jak działają
i tak najlepsze co pom ma to odwróć zwrok ))))

Alcar black

z ciekawosci ile już grasz w tę grę? Jeszcze nie uświadomiłeś sobie, że w końcowym dmg największe znaczenie mają nie staty a roll? Skoro podajesz przykład z barba powinneś wiedzieć, że czasem na dopałkach słabsze hity wchodza niż normalnie dzieje sie tak, że ten twój piękny klucz który podałes jest gówno wart, bo gdzieś w nim jest jeszcze losowy roll. w zwiazku z tym "liczenie" dps na melaku w tej grze było bezsensu od zawsze, i jedyne co można było robić, to zwiększyć sobie szanse na jak największe strzały. Bs własnie to robi.
a co do sin to w banalny sposób można sprawdzić, że jednak ciągnie i to spro z wpdmg. zrób go sobie, nie rozdawaj featów, i wal w kukłe, a potem rozdaj pierwsze feat w niepamietam którym drzewku ze który daje własnie wpndmg. Wzrost dmg jest wręcz geometryczny.

widzisz masz racje, że sin ciągnie mniej niż barb. co nie znaczy że ciągnie mało. Ja na dtku mam mniejsze korzyście z tego podejrzewam jak sin, a na rzęsach staje by mieć misia, bo mi się 3 razy bardziej aggro trzyma
Reply With Quote
Old 16th September 2011, 08:44     AlvarBlack is offline   #42
AlvarBlack
Dark Templar Cimmerian

AlvarBlack's Avatar

English server Crom PvE

Zrób sobie sina? dobre
Dt z Ibisem mniejszy zysk z wpn dmg niż sin z t3? dobre
Dalej nie rozumiesz, za to ja zaczynam rozumieć skąd się biorą niektóre Twoje wypowiedzi i na prawdę, no offence

PS: w single target ogarnięty PoM zmiata ToSa.

Last edited by AlvarBlack; 16th September 2011 at 08:47..
Reply With Quote
Old 16th September 2011, 10:11     Misiuggah is offline   #43
Misiuggah
Bear Shaman Cimmerian

Misiuggah's Avatar

C9

English server Crom PvE

Quote:
Originally Posted by lyesmyth View Post
nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić by pom był tak wysoko w dpsie, z drugiej strony, akurat co do pomów to tak się jakoś złożyło, że chyba od początku gildii nie było jakiegoś super ogarniającego maina. Nie mniej co jak co, ale tos na milion procent powinnien poma przeganiać.
Zgodzę się - praktycznie wszędzie indziej ToS bardziej wymiata, ale w T3 PoM ma dopałkę dlatego, że większość encounterów albo wali się w jeden cel albo są nieumarłe/demoniczne trasze. Furie mamy chyba nienajgorsze, bo w innych instancjach są na topie, a ja czasem ledwo w pierwszej 10...

Reszta to już kwestia skilla, buildów, taktyk itp.

Quote:
a rzucić ją możesz 3 razy na minute, co daje już w sumie 18 sekund, co daje w sumie 1/3 minuty, co daje w sumie 1/3 encaunteru na dopałce.
Taaa, a melaki są maszynami co tylko stoją i produkują kombosy. Żeby jeszcze ta dopałka trwała dłużej (i miała dłuższego cooldowna ofkors) to byłoby OK - a tak jest duża szansa, że akurat Kasia w tym czasie stunowała moba, a Franek ustawiał się żeby lepiej bić moby. Co innego jak jest klasyczny tank'n'spank albo takie akcje jak na NN czy Pagodzie - tutaj działa to bardzo dobrze.

Quote:
zależy od sfarmienia, co nie zmienia faktu, że jak trzeba na totku moby dopchać do siebie i je utrzymać, bs jest o tyle lepszy, że szybszy. Jednakże dyskusja na tym tle jest bezcelowa, bo jakoś nie widzę sytuacji, że na rajd bierze sie barb bs tylko po to by ccki na strażaku czy totku puszczał
Może i się nie bierze, ale tak się składa, że mamy ludzi co grają barbami i im to najlepiej wychodzi - i tak muszą trzaskać addy, a miśka dajemy na bossa.

Całą dyskusję możesz określić bezcelową, bo nie możemy niestety porównać żadnych liczb, a jedynie subiektywne odczucia

Quote:
za czasów kiedy się jeszcze pieprzyliśmy z ołtarzykami na lauhi same problemy były z oczyszczeniem. głównie za krótko trwał by robiło jakąś porażającą różnice. z przeczuciem zagłady dla odmiany jest ból na zasadzie, a które party może zostać? i czy w zwiazku z tym warto, bo przecierz pozostałe 3 i tak muszą odibec i nie podejdą jak smórd pojawi się pod totkiem.
Dziwne taktyki macie ale jak działają
i tak najlepsze co pom ma to odwróć zwrok ))))
Taktyki jak taktyki - działają i ta się zrobić całe TTA w jeden wieczór. Jak się nauczymy wszyscy grać jak masterzy z lepszych gildii to może je zmienimy

Jak masz 2 mitry to pół rajdu może zostać i nawalać bossa jak jest już końcówka - przydaje się czasem, jak się dało dupy wcześniej
Reply With Quote
Old 25th December 2011, 14:19     Ravenshen is offline   #44
Ravenshen

Ravenshen's Avatar

Awakening

English server Crom PvE

Cóż 3.1 patch to dla mnie koniec gry po 3 i pół roku
od wydania nawalam i nawalac juz nie bede.
To co FC zrobił z Demo,problemy z raidami,minigrami-zwyczajnie nie loguje sie już praiwe bo nie widze najmniejszego sensu
Patche "kochajace" jakieś klasy były ale mam wrazenie że miłośc do DEMO ze strony FC jest najwyzszych lotów.
Nawet nie potrzebny jest kite na pvp ze strony demo.
Dla mnie przesada a robic nowej klasy poprostu nie widze sensu bo po co?
SWOTOR już jest zobacze tam,niedługo GW2 i mam nadzieje że AOC umrze w ciagu najblizszego roku bo ta gra naprawde zmierza do nikad.
Konto w kasacji
Reply With Quote
Old 25th December 2011, 17:08     -filip- is offline   #45
-filip-

-filip-'s Avatar

Ojejku, ojej, co my teraz zrobimy... jakie to straszne. Chłopie, nie damy rady, nie zostawiaj nas..
Pozostając w depresji..
pozdr
ps. kończ Waść wsydu oszczędź, nie chcesz - nie graj, po jaką cholerę wypisujesz swoje żale, a na dole podpis, kurcze żenada.. nikt tu nikogo nie zmusza, nie graj.
Reply With Quote
Old 25th December 2011, 21:24     Misiuggah is offline   #46
Misiuggah
Bear Shaman Cimmerian

Misiuggah's Avatar

C9

English server Crom PvE

Quote:
Originally Posted by Ravenshen View Post
SWOTOR już jest zobacze tam,niedługo GW2 i mam nadzieje że AOC umrze w ciagu najblizszego roku bo ta gra naprawde zmierza do nikad.
Konto w kasacji
A ja mam nadzieję, że od SWTOR i GW2 złapiesz syfa albo calimshańskiego świerzba

Ragequituj jak chcesz, ale czemu źle życzysz tym co zostają?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules