Go Back Age of Conan Europe Forums > Community Forums > Polskie Forum > Główne Fora > Dyskusje o PvP
Reload this Page Jak zrobić MINI użyteczne i wciągające (petycja)
Reply
Old 1st July 2012, 20:19     jedendwatrzy is offline   #21
jedendwatrzy

nie wiem, kazdy mysli po swojemu. Myśle , że to trochę sie sprzecza jedno z drugim i trzecim, że "wygrani byliby wszyscy", że "lepszy wygrywa", i że "Nigdy nie wiadomo kto wygra" .

Nagrody za granie w pvp są i teraz, a niektórzy juz pozyskali wszystko co można było zdobyć i to w pugach.

W premadach, jak trafisz na kiepską druzyną, to jestes jakoby zmuszony z nią grac , nie mając w ogóle spojrznia na to jak by to było pograc raz z kims z jakiejs druzyny kto wymiata, czyli zabija np. sam trzech przeciwników. Oczywiscie po jakims czasie by sie to wyrównało ale nie kazdy lubi czekac, każdy lubi wygrywac nawet jak nic nie potrafi.

Oczywiscie nie jestem za tym aby nie było premadów bo to napewno by sie podobało tez , bo to też ma zalety o których pisałeś, tylko napewno nie jestem za usunieciem tego co jest. I powtórzę jeszcze raz , że boję się, że funcom raczej coś zwali aniżeli poprawi, ponieważ już nie raz pokazali co oni to nie potrafią.
Reply With Quote
Old 2nd July 2012, 12:11     Drval is offline   #22
Drval
Guardian Aquilonian

Drval's Avatar

Szare Szeregi

English server Fury PvP

@Borys

Rozmawialiśmy o tych rozwiązaniach nawet długo ostatnio...

Nadal uważam,że jest to rozwiązywanie problemów za pomocą "nowości" a nie likwidowania starych.

Nowości zawsze są mile widziane -a pomysł z "pro" grupami,które spotykają się między serwerami był pomysłem bardzo trafnym i starym jak pvp w tej grze.

Prawdą jest to,że zapędy Funcomu co do kontentu pvp są strasznie chybione...

Odpalenie starego sposobu walki w tortage był pomysłem dobrym na serwerach pvp ale pozostawienie tych samych rozwiązań na lvl 80 --zatopiło serwer Rage w ciągu 2 miesięcy.

Strasznie irytuja mnie osobiście pomysły w stylu SWOTR...co byś nie grał...na którym lvl-u-- i z kim --zawsze jesteś,po mini, na plusie...ale z drugiej strony -rozwiązanie bonusów w AoC za mini też jest chore ...

przykład:

HV

mini się zaczyna-w party Gurad na 8 pvp..Guard na 8 pvp..Renger na 9 pvp..Pom na 10 pvp...Conk na 10 pvp sin na 5 pvp...

sytuacja na mini-
zaczyna sie dyskusja ,który z ciężkich ma iść po flagę...każdy wie ,że jak pójdzie fragów nie będzie ,nikt nie pomoże...ktoś ..rzuca hasło.."pom flag is yours..you beter tank.." i już po mini..sin ma w dupie poma..pom ma w dupie cariera...renger nie przyszedł tu wygrać..bo naklepie tyle fragów,że mu wygrane mini nie potrzebne tyle punktów złapie...I TU JEST PROBLEM Z PUGAMI--błędne nagradzamie graczy za grę zespołową.

Z premadami jest ten problem ,że to dobra opcja..ale czas pokazał ,że takie ekipy wystawiają tylko większe gildie..i co znów padnie hasło"to po co gracie w mniejszych gildiach?" a co? nie można?

gdzie złoty środek?jak zrobić ,żeby pugi były ok i pro grupy miały fun z gry na wyższym poziomie?

sam nie wiem..opcja innych nagród za większe wyzwania(nowy set-niekoniecznie nowe staty-każdy z graczy pvp chciałby mieć set za wygranie 1000 mini w premade-to już jest coś!!)inny set za borii...

mini 3 na 3..(cięzki dps lekarz-równiez opcja premade i random) serwery pvp-- odblokowane tortage jak na Rage..na Cromie niech zostanie bez zmian.

inne sety za walki na arenie 1 na 1...kurcze jest tyle możłiwości..dajcie ludziom fajne sety pvp na 19 lvl!!! na 39...na 59...na 79...

TA GRA JAK ŻADNA INNA NA ŚWIECIE DAJE MOŻLIWOŚCI FAJNEJ ZABAWY PVP.

nie srajcie nowościami ,które niczego nie wniosą..i bedzie sie bawić znów tylko garstka graczy,która tu siedzi od początku AoC.

Podzielcie mini na lvl pvp..niech 1-5 pvp gra ze sobą..a 5-10 pvp ze sobą-to kontrowersyjny pomysł i warty przedyskutowania..

wielkim ukłonem w kierunku pvp --craft pvp..albo craft -który coś wnosi do grania pvp..

porównianie polearma z 8 pvp lub 10 pvp dla guarda z craftem t3 nie istnieje...jak to możliwe,że gracz grający ambitnie pvp ma takie gówno w ręce?

no właśnie-kupa małych problemów...samo wprowadzenie premade między serwerami niczego nie wniesie.

p.s Borys jak dasz rade to przetłumaczyć--wklej to na ENG forum.Mnie czasami też zalewa, co wypisują te nasze zachodnie nuby..dużo rozumiem, ale z gramatyką słabo..jak ktoś da radę --będę wdzięczny.

Last edited by Drval; 2nd July 2012 at 13:36..
Reply With Quote
Old 2nd July 2012, 22:32     borystakieimie is offline   #23
borystakieimie
Barbarian Cimmerian

borystakieimie's Avatar

HH/Szare Szeregi/The Law

English server Fury PvP

Tlumaczyc chyba nie ma sensu, dużo dosyc naskrobales, trzeba by cos wybrac a wszystkie twoje propozycje juz byly na eng forum wiele razy.

cytat:
"gdzie złoty środek?jak zrobić ,żeby pugi były ok i pro grupy miały fun z gry na wyższym poziomie?"

pugi moga byc bardziej ok jesli daloby sie tylko jedna statystyke graczom widzialna dla wszystkich Mini wygrane/ mini przegrane=opuszczone. Pugi nigdy nie będą na wysokim poziomie tj premade. Brak korzystania z komunikatora to jeden z wielu czynnikow.

dla mnie pojawienie się premadow to kwestia czy będę jeszcze w tą grę grał czy nie. W gruncie rzeczy totalnie nie ma co robic. Pugi to farmienie słabych graczy, duele na kheshacie też się nudzą, nie zawsze jest z kim się duelowac, sporo dobrych graczy już odeszło; premade bardzo rzadko.

Pierdole itemki, moge grac z t2 bronia, nie jest zle, pewnie ze do t3 craftowanej czy t4 daleko ale to bez znaczenia. Nie ma w co grac , co się nie zaloguję - wylogowuję się po pół godziny znudzony z chęcią wyinstalowania aoca.
Reply With Quote
Old 3rd July 2012, 08:07     Drval is offline   #24
Drval
Guardian Aquilonian

Drval's Avatar

Szare Szeregi

English server Fury PvP

"dla mnie pojawienie się premadow to kwestia czy będę jeszcze w tą grę grał czy nie"---

każdy ma jakieś oczekiwania.

"Pierdole itemki, moge grac z t2 bronia, nie jest zle, pewnie ze do t3 craftowanej czy t4 daleko ale to bez znaczenia"

-----tak jasne..tylko,że cel uświęca środki..większość graczy lubi mieć cel, do którego trzeba dążyć-nie każdy jest takim zapaleńcem, który może się cały dzień bić żeby bić

i tak jak mówiłem wcześniej..duże problemy ma Funcom z wyobraźnią co do nagród za pvp..i nie ważne czy za mini czy open.Diabeł tkwi w szczegółach.Czemu tak wiele osób lubi grać pvp przed 80?czemu za to nie dostają toksów?czemu na 80 lvl-u ,nie miał by to być ,inny set, niż ten za mini na 80?czemu nie pokazywać różnorodności graczy i nagradzać ich za osiągnięcia?czemu wiecznie pompowało się w graczy na 80 lvl zapominając o ludziach na kontach free,którzy zarażeni odpowiednio pvp na niskich -zasilili by na premce 80 lvl-e?

tyle czasu popłynęło...tyle fajnych rozwiązań się kłaniało.Rage miało być receptą..co zrobili?

2 miesiące i wszyscy zawineli ogon na stare postacie

przeleciało mi jeszcze po głowie o oblegach..ale wiesz co?szkoda jęzora sobie strzępić.

Last edited by Drval; 3rd July 2012 at 08:16..
Reply With Quote
Old 3rd July 2012, 10:29     lotek is offline   #25
lotek

lotek's Avatar

Teraz nie ma chętnych na premady bo rozdzielili ich od randomów i nie można pofarmić i pofragować słabo ubranych i nowych.
Na pugach zawsze jest szansa że słabszy ucieknie albo mu pomogą inni z grupy bo jest mieszanka.

I najwazniejsza rzecz żeby oddzielić itemy pvp od pve.Te pve powinny tylko i wyłacznie służyc do rajdow, gry z mobami i być nieużyteczne w pvp.Te a pvp tylko do walki z innym graczem kropka

Ktoś kto chodzi bez przerwy na raidy i chce sobie sporadycznie zagrać pvp,takie i takie itemy może kupić w sklepie, na aukcji ale powinno to być rozdzielone i żeby nie było tak że grasz ciągle pvp osiągnąłeś max poziom pvp i okazuje się że twój sprzę jest g. warty w porównaniu z pve itemami.
Reply With Quote
Old 3rd July 2012, 11:07     borystakieimie is offline   #26
borystakieimie
Barbarian Cimmerian

borystakieimie's Avatar

HH/Szare Szeregi/The Law

English server Fury PvP

Quote:
Originally Posted by Drval View Post

"Pierdole itemki, moge grac z t2 bronia, nie jest zle, pewnie ze do t3 craftowanej czy t4 daleko ale to bez znaczenia"

-----tak jasne..tylko,że cel uświęca środki..większość graczy lubi mieć cel, do którego trzeba dążyć-nie każdy jest takim zapaleńcem, który może się cały dzień bić żeby bić

cel - regularne wygrywanie mini ze swoją gildią, nauczenie się dobrej współpracy z gildiowiczami, a jak już mamy topowy skład to opłaca się wtedy brac do niego 2 gosci niedofarmionych bo wówczas zaliczaliby bardzo szybki progress i uczyli się mini premade. To jest cel nieajtemkowy tylko skillowy. Tak jakbyście zapomnieli , że cele w grze nie muszą się na farmie/progressie w aa/zbroi/broni opierac...
Reply With Quote
Old 3rd July 2012, 18:32     Drval is offline   #27
Drval
Guardian Aquilonian

Drval's Avatar

Szare Szeregi

English server Fury PvP

tak jak napisałem wcześniej-- każdy ma jakieś oczekiwania-cały myk polega na tym, żeby uszczęśliwiać większość a nie mniejszość.
Reply With Quote
Old 3rd July 2012, 19:28     jedendwatrzy is offline   #28
jedendwatrzy

funcom pierdololi wszystko, woli sie zająć nową grą niż myśleć co w starej poprawiać. nic wieczne nie jest, sami napewno mysleli juz nad tym , ze gra umrze smiercia naturalną. I co najważniejsze to grasz sobie albo nie grasz, a co Ty sobie myslisz o grze to sobie mozesz mysleć tylko, że nikogo to nie obchodzi.
Reply With Quote
Old 3rd July 2012, 23:02     borystakieimie is offline   #29
borystakieimie
Barbarian Cimmerian

borystakieimie's Avatar

HH/Szare Szeregi/The Law

English server Fury PvP

Quote:
Originally Posted by Drval View Post
tak jak napisałem wcześniej-- każdy ma jakieś oczekiwania-cały myk polega na tym, żeby uszczęśliwiać większość a nie mniejszość.
ale ja przeciez nie mowie zeby pugi zlikwidowac
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules