@Borys
Rozmawialiśmy o tych rozwiązaniach nawet długo ostatnio...
Nadal uważam,że jest to rozwiązywanie problemów za pomocą "nowości" a nie likwidowania starych.
Nowości zawsze są mile widziane -a pomysł z "pro" grupami,które spotykają się między serwerami był pomysłem bardzo trafnym i starym jak pvp w tej grze.
Prawdą jest to,że zapędy Funcomu co do kontentu pvp są strasznie chybione...
Odpalenie starego sposobu walki w tortage był pomysłem dobrym na serwerach pvp ale pozostawienie tych samych rozwiązań na lvl 80 --zatopiło serwer Rage w ciągu 2 miesięcy.
Strasznie irytuja mnie osobiście pomysły w stylu SWOTR...co byś nie grał...na którym lvl-u-- i z kim --zawsze jesteś,po mini, na plusie...ale z drugiej strony -rozwiązanie bonusów w AoC za mini też jest chore ...
przykład:
HV
mini się zaczyna-w party Gurad na 8 pvp..Guard na 8 pvp..Renger na 9 pvp..Pom na 10 pvp...Conk na 10 pvp sin na 5 pvp...
sytuacja na mini-
zaczyna sie dyskusja ,który z ciężkich ma iść po flagę...każdy wie ,że jak pójdzie fragów nie będzie ,nikt nie pomoże...ktoś ..rzuca hasło.."pom flag is yours..you beter tank.." i już po mini..sin ma w dupie poma..pom ma w dupie cariera...renger nie przyszedł tu wygrać..bo naklepie tyle fragów,że mu wygrane mini nie potrzebne tyle punktów złapie...I TU JEST PROBLEM Z PUGAMI--błędne nagradzamie graczy za grę zespołową.
Z premadami jest ten problem ,że to dobra opcja..ale czas pokazał ,że takie ekipy wystawiają tylko większe gildie..i co znów padnie hasło"to po co gracie w mniejszych gildiach?" a co? nie można?
gdzie złoty środek?jak zrobić ,żeby pugi były ok i pro grupy miały fun z gry na wyższym poziomie?
sam nie wiem..opcja innych nagród za większe wyzwania(nowy set-niekoniecznie nowe staty-każdy z graczy pvp chciałby mieć set za wygranie 1000 mini w premade-to już jest coś!!)inny set za borii...
mini 3 na 3..(cięzki dps lekarz-równiez opcja premade i random) serwery pvp-- odblokowane tortage jak na Rage..na Cromie niech zostanie bez zmian.
inne sety za walki na arenie 1 na 1...kurcze jest tyle możłiwości..dajcie ludziom fajne sety pvp na 19 lvl!!! na 39...na 59...na 79...
TA GRA JAK ŻADNA INNA NA ŚWIECIE DAJE MOŻLIWOŚCI FAJNEJ ZABAWY PVP.
nie srajcie nowościami ,które niczego nie wniosą..i bedzie sie bawić znów tylko garstka graczy,która tu siedzi od początku AoC.
Podzielcie mini na lvl pvp..niech 1-5 pvp gra ze sobą..a 5-10 pvp ze sobą

-to kontrowersyjny pomysł i warty przedyskutowania..

wielkim ukłonem w kierunku pvp --craft pvp..albo craft -który coś wnosi do grania pvp..
porównianie polearma z 8 pvp lub 10 pvp dla guarda z craftem t3 nie istnieje...jak to możliwe,że gracz grający ambitnie pvp ma takie gówno w ręce?
no właśnie-kupa małych problemów...samo wprowadzenie premade między serwerami niczego nie wniesie.
p.s Borys jak dasz rade to przetłumaczyć--wklej to na ENG forum.Mnie czasami też zalewa, co wypisują te nasze zachodnie nuby

..dużo rozumiem, ale z gramatyką słabo..jak ktoś da radę --będę wdzięczny.