Go Back Age of Conan Europe Forums > Community Forums > Polskie Forum > Główne Fora > Dyskusje o PvP
Reload this Page Wspólny serwer PVP dla nacji z niższym abonamentem.
Reply
Old 17th February 2009, 13:35     Piwo is offline   #1
Piwo
Tempest of Set Stygian

Piwo's Avatar

PARIKA (HH)

Polish server Two Eagles PvP
Default Wspólny serwer PVP dla nacji z niższym abonamentem.

Interesuje mnie Wasze zdanie na temat utworzenia takiego serwera. Co o tym myślicie.
Zakładam też ten temat, abyśmy dyskutowali o tym właśnie tutaj. a nie w innych tematach.

Myślę, że powstanie takiego serwera ma duże szanse i jest najsensowniejszym rozwiązaniem zarówno dla nas jak i dystrybutorów. I zaludnienie jego było by oczywiście większe niż serwera PVP-PL, czego chyba nie trzeba udowadniać.

I bez wojen między narodami , bo normalni i nienormalni są po obu stronach. Jak już, to wojny między gildiami , a tych na serwerze powinno być dużo.

Pozdrawiam

P.S. Mija już prawie miesiąc, a ja dalej jestem niezadowolony

Last edited by Pari; 17th February 2009 at 14:20..
Reply With Quote
Old 17th February 2009, 17:06     dreedzik12 is offline   #2
dreedzik12
Barbarian Cimmerian

dreedzik12's Avatar

Polish server Rothat PvE

Płacę za serwer PL by dzielić go z PL, jeśli chciałbym grać na międzynarodówce pozostałbym przy wersji EU.

Dla mnie wystarczający argument przeciw.
Reply With Quote
Old 17th February 2009, 19:10     Cziker is offline   #3
Cziker

No niby masz rację pomimo że chcę tego servera to muszę ci to przyznać :P
Ale life is sux i często nie jest coś takie jakie powinno być ;p
Reply With Quote
Old 17th February 2009, 21:11     Piwo is offline   #4
Piwo
Tempest of Set Stygian

Piwo's Avatar

PARIKA (HH)

Polish server Two Eagles PvP

Quote:
Originally Posted by dreedzik12 View Post
Płacę za serwer PL by dzielić go z PL, jeśli chciałbym grać na międzynarodówce pozostałbym przy wersji EU.

Dla mnie wystarczający argument przeciw.
Rozumiem że grając na serwerze narodowym oczekujesz, że każdy kto tam gra, będzie znał język polski.

Tylko jeżeli chodzi o serwer PVP-PL to go nie ma, ponieważ "podobno" byłby nie ekonomiczny.

Wiec argumentem na nie ekonomiczność jest możliwość postawienia serwera wspólnego dla tych co płacą "mniejszy" abonament.

Normalnym jest, że polski klient powinien mieć wybór i jest to jedna z możliwości wyjścia przez dystrybutorów z twarzą.

Gra AOC jest z założenia samych twórców grą nastawioną na PVP. Więc to serwer PVE jest miejscem przejściowym gdzie możemy w spokoju questować i uczyć się swoich postaci.

Czekam więc z utęsknieniem kiedy zostanie usunięty największy błąd w AOC - wersja polska polegający na braku jakiegokolwiek serwera PVP, nie mówiąc o PVP-PL. Mam nadzieję że zostanie to usunięte wraz z nadchodzącym patchem
Reply With Quote
Old 17th February 2009, 22:58     dreedzik12 is offline   #5
dreedzik12
Barbarian Cimmerian

dreedzik12's Avatar

Polish server Rothat PvE

równie dobrze FC może pozwolić polakom na granie na dowolnym serwerze pvp EU, dlaczego:
- nie muszą stawiać dodatkowego serwera, czyli ponosić kosztów związanych z utrzymaniem owego serwera, który i tak już stoi.
- jeśli polski język zostanie zachowany zapewne zbiorą tam ładną społeczność
- tańszy abonament będzie przyciągał,

Jeśli łączenie to ze wszystkimi lub w ogóle, takie moje zdanie, jeśli chcą tak robić to po kiego grzyba w ogóle bawili się w typowo polski serwer, mogli dać polakom niższy abonament i niech grają gdzie chcą nie musieliby stawiać dodatkowego serwera i go utrzymywać a zapewne niższy abonament i możliwość gry gdzie się chce zapewne ściągnąłby do gry więcej osób niż takie właśnie ich zagrywki. Każda wersja językowa posiada własny serwer, to że jako nie liczni nie płacimy w EURO to nie znaczy, że jesteśmy gorsi, dla mnie takie mieszanie, gdybanie itp działa na kompletną niekorzyść, miał być polski serwer pvp i pve jak każda wersja, okazało się inaczej bo nie ekonomicznie, to dla mnie bardziej ekonomicznie jest wyłączenie polskiego serwera, pozostawienie polakom abonamentu i nich grają gdzie chcą. Ekonomia góra pozbyto się dodatkowego kosztu a zyska się wiele kont, będzie po PL a gracze będą grali tam gdzie chcą.

Jeśli wyjściem awaryjnym ma być połączenie PL z RUS to ja osobiście wole EU serwer.

Last edited by dreedzik12; 17th February 2009 at 23:02..
Reply With Quote
Old 18th February 2009, 05:56     Tamose is offline   #6
Tamose
Demonologist Stygian

Tamose's Avatar

Harlots of Tortage

English server Hyrkania PvE-RP

Dreedzik, zapomnij, by FC pozwolił grać na serwerach EU za polski abonament. To byłoby nie fair wobec tych, którzy płacą normalną, europejską stawkę za dostęp do serwerów międzynarodowych.

Chcecie grać w Europie, płaćcie tyle co reszta. Trudno domagać się tego co w pełnej wersji, płacąc połowę.
Reply With Quote
Old 18th February 2009, 08:31     Ignazflam is offline   #7
Ignazflam
Demonologist Aquilonian

A ja chciałbym płacić jak za EU i grać gdzie mi się podoba i w jakim chcę języku. Gdyby konta Pl mogły grać na EU to gracze z całej europy by mieli konta pl.
Tańszy Conan też nie jest zły tylko polacy nie są tak liczni w tym MMO ale zawsze byliśmy bitni więc pve nie jest dobre. Czy CD-Project chodził na lekcje historii czy może Funcom zdecydował że nadajemy się tylko do pve w końcu byliśmy najechani przez ich sąsiadów kilka razy.
Nie wiem kto nie pomyślał ale zgodnym narodem to my nigdy nie byliśmy. Zbieraliśmy się tylko na wspólnego wroga ale biliśmy pomiędzy sobą, a tym wrogiem pewnie będą te inne nacje o niższym abonamencie.
Jeśli o mnie chodzi to pograłbym sobie mini gierki z ludźmi z innych serwerów, a pozabijał polaków na swoim[ci by wiedzieli dlaczego ich zabijam, a tamci z mini gierek nie muszą wiedzieć]
Reply With Quote
Old 18th February 2009, 09:32     dreedzik12 is offline   #8
dreedzik12
Barbarian Cimmerian

dreedzik12's Avatar

Polish server Rothat PvE

Prepidy ogólne już są i to wcale nie są dużo droższe niż PL, prawda za te 69 dokladając dyszkę mam 90 dni na PL.

Tak czy siak z jakiej strony by nie patrzeć, nie chciałbym połączonych serwerów PL i RUS, jak mówiłem w takim przypadku wolałbym wrócić na serwer EU, przynajmniej z większą liczbą osób się będę mógł dogadać.

Zabrano nam i tak już jakąś część gry i taki zabieg zabrałby kolejną część -Polski Serwer.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules